Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Δρ. Δημήτρη Παπέϋ: ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ.


Δρ. Δημήτρη Παπέϋ

ΠΩΣ ΜΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ.

Έχει γίνει παράδοση πλέον, οι αστρολόγοι που παρουσιάζουν τις προβλέψεις τους στα ΜΜΕ, να επισημαίνουν τις επιπτώσεις των εκλείψεων επί των ηλιακών ζωδίων γενικώς. Αυτό όμως δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα και ο λόγος είναι απλός.

Η κάθε έκλειψη ενεργοποιεί την περιοχή γύρω από τις μοίρες που αυτή γίνεται (ΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΕΚΛΕΙΨΕΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ)  καθώς και άλλες περιοχές που έχουν να κάνουν με γωνίες που σχηματίζει στον αστρολογικό χάρτη το σημείο της έκλειψης - τρίγωνο (120 º), εξάγωνο (60 º), τετράγωνο (90 º), αντίθεση (180 º), κλπ -. Αν σ’ αυτά τα σημεία των γωνιών υπάρχουν γενέθλιοι ή προοδευτικοί πλανήτες, οι προσμίξεις των επηρειών, σηματοδοτούν κάποιες καταστάσεις.

Μια άλλη συμπληρωματική αστρολογική ερμηνεία γίνεται με το να εξετάσουμε τον αστρολογικό οίκο στον οποίο γίνεται η έκλειψη. Αυτό είναι και εκείνο το οποίο αναλύω πιο κάτω.

Πριν όμως προχωρήσετε σας διευκρινίζω ότι:

Για τις Ηλιακές εκλείψεις εξετάζουμε τον αστρολογικό οίκο του ατομικού γενέθλιου ωροσκοπίου που βρίσκονταν ο Ήλιος κατά την χρονική στιγμή της έκλειψής του, (πρώτο ή δεύτερο ή τρίτο κλπ).

Για τις Σεληνιακές εκλείψεις εξετάζουμε τον αστρολογικό οίκο του ατομικού γενέθλιου ωροσκοπίου που βρίσκονταν η Σελήνη κατά την διάρκεια της έκλειψης της, (πρώτο ή δεύτερο ή τρίτο κλπ).

Τα σχεδιαγράμματα των οίκων σας, μπορείτε να τα βρείτε και στο διαδίκτυο αν γνωρίζετε εκτός από την ημερομηνία, την ακριβή ώρα και τον τόπο της γέννησής σας.

ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ

   1.- Όταν μια έκλειψη γίνεται στον πρώτο οίκο του Ωροσκοπίου δίνει μια τάση αυτοπροσδιορισμού, τονίζοντας παράλληλα και το «εγώ» μας. Οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από αυτή μας την τάση είναι να προβληματισθούμε ως προς την οριοθέτηση του εαυτού μας υπερτονίζοντας τις δυνατότητές μας ή αναδεικνύοντας αρνητικούς προβληματισμούς για την αξία μας Η εξισορρόπηση των δύο αυτών τάσεων είναι η ζητούμενη. Η υγεία σας, όσον εξαρτάται από σας θα πρέπει να προστατευθεί.

   2.- Όταν μια έκλειψη γίνεται στον δεύτερο οίκο του Ωροσκοπίου επιδρά αρνητικά σε επενδύσεις, σε υλικές αξίες, στα χρήματα, στις υλικές υποχρεώσεις μας έναντι τρίτων και πάνω σε κάθε τι υλικό που έχετε δημιουργήσει ή που κατέχετε. Γενικά δίνει μια τάση αποσταθεροποίησης των υλικών αγαθών μας και παράλληλα μας προτρέπει να κάνουμε σωστή οικονομική διαχείριση αποφεύγοντας σπατάλες και ασυλλόγιστες επενδύσεις.

   3.- Όταν μια έκλειψη γίνεται στον τρίτο οίκο του Ωροσκοπίου άτομα κοντινά σας, πρόσωπα που γνωρίζετε από την παιδική σας ηλικία, γείτονες, αδέλφια, συγγενείς με την ευρύτερη έννοια, είναι δυνατόν να επέμβουν και να επηρεάσουν την ζωή σας. Το νευρικό σας σύστημα θα ευαισθητοποιηθεί με αποτέλεσμα να σας ενοχλούν οι υποδείξεις των άλλων και οι ανούσιες συζητήσεις. Πολλοί μ’ αυτή την οικοθεσία της έκλειψης αποφασίζουν να συμπληρώσουν τις γνώσεις τους.

   4.- Όταν μια έκλειψη γίνεται στον τέταρτο οίκο του Ωροσκοπίου συνήθως φέρνει αναστατώσεις ή κάποιες αλλαγές στην οικογένεια,  στο οικογενειακό περιβάλλον ή σε οικογενειακά ακίνητα. Σας ευαισθητοποιεί μέσω μιας αναθεώρησης ή μέσω μιας απώλειας και σας φέρνει πιο κοντά στις οικογενειακές σας ρίζες. Με αυτή την οικοθεσία της έκλειψης, μεγαλώνουν οι οικογενειακές σας ευθύνες.  

   5.- Όταν μια έκλειψη γίνεται στον πέμπτο οίκο του Ωροσκοπίου σας θα τονισθεί η προσπάθειά σας για αναγνώριση των ταλέντων σας. Σε περίπτωση μάλιστα που τα ταλέντα σας αυτά είναι καλλιτεχνικά και δεν τα έχετε αξιοποιήσει θα αισθανθείτε ανησυχίες, αναπτύσσοντας τάσεις δημιουργίας. Μ’ αυτή την οικοθεσία της έκλειψης, έρωτες προβληματικοί, και μπερδεμένες ερωτικές καταστάσεις,  δύσκολα επιβιώνουν.  

   6.- Όταν μια έκλειψη γίνεται στον έκτο οίκο του Ωροσκοπίου , μπορεί να σηματοδοτεί περίοδο ασθενείας, ατυχημάτων, σωματικής ή πνευματικής ανισορροπίας. Θα αισθάνεστε ευαίσθητοι και ευερέθιστοι και θα αντιδράτε με κάποια νευρικότητα. Η οικοθεσία αυτή της έκλειψης  σας θέλει προσεκτικούς σε κάθε μορφής κίνδυνο καθ' όσον είναι μια εποχή ατυχημάτων και ασθενειών.  Από την άλλη η καθημερινότητα θα σας φαίνεται κουραστική και τα άτομα που βρίσκονται κάτω από τις εντολές σας θα σας εκνευρίζουν

   7.- Όταν μια έκλειψη γίνεται στον έβδομο οίκο του Ωροσκοπίου συντροφικές σχέσεις με χρόνια προβλήματα θα σας επηρεάζουν αρνητικά σε μεγάλο βαθμό. Οι αναταραχές αυτές  θα σας κάνουν να επανεξετάσετε την έννοια της συντροφικότητας και να ξεκαθαρίσετε τις σχέσεις σας. Παράλληλα η στάση σας απέναντι σε επιχειρηματικούς συνεργάτες και συναδέλφους θα πρέπει να εξετασθεί με αντικειμενικά και όχι με υποκειμενικά κριτήρια.

   8.- Όταν μια έκλειψη γίνεται στον όγδοο οίκο του Ωροσκοπίου είναι
σημάδι κάθαρσης και μεταμόρφωσης, μια έκλειψη που έχει μεταβατική σημασία από την ζωή στο θάνατο και από τον θάνατο στην ζωή. Μεταβατικές ανησυχίες και ενδόμυχοι φόβοι δημιουργούνται και ταράσσουν τα άτομα. Από την άλλη χρέη προς τρίτους γίνονται πιο πιεστικά και απαιτούν άμεσες διευθετήσεις. Η σεξουαλικότητα γίνεται προτεραιότητα, εμμονή και εκτός ελέγχου.

   9.- Όταν μια έκλειψη γίνεται στον ένατο οίκο του Ωροσκοπίου σας η φιλοσοφία σας για την ζωή μεταβάλλεται και γίνεται πιο πνευματική. Οι πνευματικές αναζητήσεις γίνονται πιο βαθιές και η εμπιστοσύνη προς τον Θείο Δημιουργό ενσωματώνεται με την σκέψη σας. Οι θέσεις για μεταθανάτιες αμφισβητήσεις μετουσιώνονται σε πίστη για την μεταθανάτια ζωή.  Από την άλλη τα αεροπορικά ταξίδια και η κίνηση με υπερβολικές ταχύτητες θα πρέπει ν’ αποφεύγονται. Η οικοθεσία αυτή της έκλειψης  μπορεί να φέρει αναστολές σε ανώτατες σπουδές και αθλητικές δραστηριότητες. 

 10.- Όταν μια έκλειψη γίνεται στον δέκατο οίκο του Ωροσκοπίου αναδεικνύονται προβληματικές καταστάσεις σε θέματα καριέρας, εξουσίας και διεκδικήσεων. Οι σχέσεις με γονείς επηρεάζονται γι’ αυτό θα σας συνιστούσα ήπιους τόνους επικοινωνίας.  Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να συμβούν δυσάρεστα γεγονότα σ’ αυτούς που σας έφεραν σ’ αυτόν τον κόσμο. Αυτά μπορούν ν’ αφορούν την υγεία ή την ζωή τους. Με όσα περνούν από το χέρι σας προστατεύστε τους.

 11.- Όταν μια έκλειψη γίνεται στον ενδέκατο οίκο του Ωροσκοπίου θα σας κάνει ν’ αναθεωρήσετε το φιλικό  περιβάλλον σας, να ξεχωρίσετε τους πραγματικούς φίλους σας από εκείνους που για το συμφέρον τους, σας κάνουν τον φίλο. Ξεχωρίστε τους φίλους από τους τυπικά γνωστούς. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, προσέξτε επειδή μπορεί να συναντήσετε περίεργα άτομα που ενδέχεται να σας εκμεταλλευτούν. Σχέδια σας προς υλοποίηση θα πρέπει να τα επανεξετάσετε γιατί μπορεί να κρύβουν παγίδες.

  12.- Όταν μια έκλειψη γίνεται στον δωδέκατο οίκο του Ωροσκοπίου θα συνειδητοποιήσετε ότι η προαίσθησή σας θα είναι ανεπτυγμένη, που σημαίνει πως μέσω ονειρικών μηνυμάτων η «περιέργων συμπτώσεων» θα βοηθηθείτε να ξεφύγετε από μπερδεμένες καταστάσεις και κρυφές επιζήμιες ιστορίες. Θα συνειδητοποιήσετε τα λάθη που στο παρελθόν σας οδήγησαν σε περιορισμούς κάθε είδους.  Κάποιες επιζήμιες για σας καταστάσεις ήρθε το πλήρωμα του χρόνου ν’ απομακρυνθούν από κοντά σας.


Υπομνήματα:
   1.- Οι πίνακες αυτοί έχουν υπολογισθεί για την ζώνη (-2) που καλύπτει την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Αίγυπτο, την Λιβύη, την Συρία, τον Λίβανο, το Ισραήλ κ.α.
   2.- Στις ημερομηνίες των ετών 2019 και 2020 έχουν υπολογισθεί και οι θερινές ώρες που μεταφέρονται στην ζώνη (-3). Οι επιπτώσεις των εκλείψεων τόσο επί των κοσμικών γεγονότων όσο και επί μεμονωμένων ατόμων είναι τόσες πολλές και τόσο εξειδικευμένες που λόγω της επιφανειακής γνώσης των αναγνωστών του παρόντος άρθρου δεν θα ήταν σκόπιμο ν’ αναλυθούν. Επιγραμματικά αναφέρω μερικές από αυτές για να πάρετε κάποια ιδέα γ’ αυτές. 


ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΕΙΨΕΩΝ

   1.-  Μια έκλειψη για να έχει επίδραση στους κατοίκους ενός τόπου, πρέπει να γίνεται ορατή απ’ αυτόν τον τόπο. Αν δεν γίνεται ορατή τότε επηρεάζει μόνο σαν Σεληνιακή όψη (αντίθεσης, συζυγίας, τετράγωνου, εξαγώνου) και όχι σαν έκλειψη.
   2.- Από την διάρκεια μιας έκλειψης, εξαρτάται και το χρονικό διάστημα κατά το οποίο αυτή επηρεάζει.
  3.- Για να βρούμε πόσο χρονικό διάστημα, θα επηρεάζουν οι Ηλιακές Εκλείψεις,  δημιουργούμε μικτό κλάσμα με ακέραιο τον αριθμό τις ώρες που διαρκεί η Ηλιακή ‘Έκλειψη και κλάσμα με αριθμητή τα πρώτα λεπτά της Ηλιακής ‘Έκλειψης και  παρανομαστή  τον αριθμό 60. Το αποτέλεσμα μας δίνει την διάρκεια της επιρροής της Ηλιακής έκλειψης σε έτη.
(Παράδειγμα:  Η μερική έκλειψη Ηλίου της 20ης Μαρτίου 2013 άρχισε στις 11:05 και τελείωσε στις 12:51 με μέγιστο σημείο της στις 11:58. Η συνολικής της διάρκεια ήταν 1 ώρα και 46 πρώτα λεπτά.  Σε μορφή μικτού αριθμού είναι 1 46/60 = 1,7666 ώρες (αντίστοιχο με 1,7666 έτη = 1,7666 Χ 365,25 = 645,27 ημέρες = 1 έτος 9 μήνες και 6 ημέρες. ) 
   4.- Για να βρούμε πόσο χρονικό διάστημα, θα επηρεάζουν οι Σεληνιακές Εκλείψεις,  δημιουργούμε μικτό κλάσμα με ακέραιο τον αριθμό τις ώρες που διαρκεί η Σεληνιακή ‘Έκλειψη και κλάσμα με αριθμητή τις ώρες της Ηλιακής ‘Έκλειψης και  παρανομαστή  τον αριθμό 60. Το αποτέλεσμα μας δίνει την διάρκεια της επιρροής της Ηλιακής έκλειψης σε έτη.
(Παράδειγμα:  Η μερική έκλειψη Σελήνης της 16ης Ιουλίου 2019 θ’ αρχίσει στις 19:43 και τελείωσε στις 1:17 της επομένης ημέρας  με μέγιστο σημείο της στις 22:30 της 16ης Ιουλίου 2019. Η συνολικής της διάρκεια ήταν 5 ώρες και 34 πρώτα λεπτά.  Σε μορφή μικτού αριθμού είναι 5 34/60 = 5,6666 ώρες (αντίστοιχο με 5,6666 μήνες = 5,6666 Χ 30,4375= 169,435 ημέρες = 5 μήνες και 17 ημέρες. ) 
   5.-  Για το από πότε αρχίζει η επιρροή υπάρχει πολυγνωμία. Μια αξιόπιστη προσέγγιση είναι για τις Ηλιακές Εκλείψεις  πως αρχίζουν τρεις ή έξη μήνες μετά από το φαινόμενο και για τις Σεληνιακές 7 ή 15 ημέρες μετά την έκλειψη.
   6.- Όταν μια έκλειψη γίνεται πάνω στις μοίρες του Ήλιου, της Σελήνης ή του Ωροσκόπου,  ατόμων, χωρών, ή επιχειρήσεων,  προκύπτουν ιδιαίτερες επικίνδυνες επιπτώσεις.
   7.- Όταν μια έκλειψη πέφτει πάνω σε μοίρες ενός γενέθλιου πλανήτη, αποδυναμώνει την επίδραση του πλανήτη αυτού.
   8.- Όταν μια έκλειψη σχηματίζει αντίθεση με κάποιον γενέθλιο πλανήτη, αποδυναμώνει την επίδραση αυτού του πλανήτη.
   9.- Η επιρροή μιας έκλειψης δεν περιορίζεται στο διάστημα στο οποίο συμβαίνει.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΚΛΕΙΨΕΩΝ ΕΤΩΝ 2019 – 2030 από τον Δρ. Δημ. Παπέϋ

06 Ιανουαρίου 2019  03:28 -  Ηλιακή Μερική στις 15º25’ Αιγόκερω
21 Ιανουαρίου 2019  07:16 -  Σεληνιακή Ολική στις 00º51’ Λέοντα
02 Ιουλίου 2019  22:16 -  Ηλιακή Ολική στις 10º37’ Καρκίνου
17 Ιουλίου 2019  00:38 -  Σεληνιακή Μερική στις 24º04’ Αιγόκερω
26 Δεκεμβρίου 2019  07:13 -  Ηλιακή Ετήσια στις 04º06’ Αιγόκερω
10 Ιανουαρίου 2020  21:21 -  Σεληνιακή Παρασκιάς στις 20º00’ Καρκίνου
05 Ιουνίου 2020  22:13 -  Σεληνιακή Παρασκιάς στις 15º34’ Τοξότη
21 Ιουνίου 2020  09:41 -  Ηλιακή Ετήσια στις 00º21’ Διδύμων
05 Ιουλίου 2020  07:44 -  Σεληνιακή Παρασκιάς στις 13º37’ Αιγόκερω
30 Νοεμβρίου 2020  11:30 -  Σεληνιακή Παρασκιάς στις 08º38’ Διδύμων
14 Δεκεμβρίου 2020  18:17 -  Ηλιακή Ολική στις 23º08’ Τοξότη
26 Μαΐου 2021  13:14 -  Σεληνιακή Ολική στις 05º28’ Τοξότη
10 Ιουνίου 2021  12:53 -  Ηλιακή Ετήσια στις 19º47’ Διδύμων
19 Νοεμβρίου 2021  10:58 -  Σεληνιακή Μερική στις 27º14’ Ταύρου
04 Δεκεμβρίου 2021  09:43 -  Ηλιακή Ολική στις 12º22’ Τοξότη
30 Απριλίου 2022  22:28 -  Ηλιακή Μερική στις 10º28’ Ταύρου
16 Μαΐου 2022  06:13 -  Σεληνιακή Ολική στις 25º17’ Σκορπιού
25 Οκτωβρίου 2022  12:49 -  Ηλιακή Μερική στις 02º00’ Σκορπιού
08 Νοεμβρίου 2022  13:02 -  Σεληνιακή Ολική στις 16º00’ Ταύρου
20 Απριλίου 2023  06:12 -  Ηλιακή Υβριδική στις 29º50’ Κριού
05 Μαΐου 2023  19:34 -  Σεληνιακή Παρασκιάς στις 14º58’ Σκορπιού
14 Οκτωβρίου 2023  19:55 -  Ηλιακή Ετήσια στις 21º07’ Ζυγού
28 Οκτωβρίου 2023  22:24 -  Σεληνιακή Μερική στις 05º09’ Ταύρου
25 Μαρτίου 2024  09:00 -  Σεληνιακή Παρασκιάς στις 05º07’ Ζυγού
08 Απριλίου 2024  20:21 -  Ηλιακή Ολική στις 19º24’ Κριού
18 Σεπτεμβρίου 2024  04:34 -  Σεληνιακή Μερική στις 25º40’ Ιχθύων
02 Οκτωβρίου 2024  20:49 -  Ηλιακή Ετήσια στις 10º03’ Ζυγού
14 Μαρτίου 2025  08:55 -  Σεληνιακή Ολική στις 23º56’ Παρθένου
29 Μαρτίου 2025  12:58 -  Ηλιακή Μερική στις 09º00’ Κριού
07 Σεπτεμβρίου 2025  20:09 -  Σεληνιακή Ολική στις 15º22’ Ιχθύων
21 Σεπτεμβρίου 2025  21:54 -  Ηλιακή Μερική στις 29º05’ Παρθένου
17 Φεβρουαρίου 2026  14:01 -  Ηλιακή Ετήσια στις 28º49’ Υδροχόου
03 Μαρτίου 2026  13:38 -  Σεληνιακή Ολική στις 12º53’ Παρθένου
12 Αυγούστου 2026  19:36 -  Ηλιακή Ολική στις 20º01’ Λέοντα
28 Αυγούστου 2026  06:19 -  Σεληνιακή Μερική στις 04º54’ Ιχθύων
06 Φεβρουαρίου 2027  17:56 -  Ηλιακή Ετήσια στις 17º37’ Υδροχόου
21 Φεβρουαρίου 2027  01:24 -Σεληνιακή Παρασκιάς στις 02º05’ Παρθένου
02 Αυγούστου 2027  12:05 -  Ηλιακή Ολική στις 09º55’ Λέοντα
17 Αυγούστου 2027  09:28 -  Σεληνιακή Παρασκιάς στις 24º11’ Υδροχόου
12 Ιανουαρίου 2028  06:03 -  Σεληνιακή Μερική στις 21º27’ Καρκίνου
26 Ιανουαρίου 2028  17:13 -  Ηλιακή Ετήσια στις 06º11’ Υδροχόου
06 Ιουλίου 2028  20:11 -  Σεληνιακή Μερική στις 15º11’ Αιγόκερω
22 Ιουλίου 2028  05:01 -  Ηλιακή Ολική στις 29º50’ Καρκίνου
31 Δεκεμβρίου 2028  18:48 -  Σεληνιακή Ολική στις 10º32’ Καρκίνου
14 Ιανουαρίου 2029  19:24 -  Ηλιακή Μερική στις 24º50’ Αιγόκερω
12 Ιουνίου 2029  05:51 -  Ηλιακή Μερική στις 21º29’ Διδύμων
26 Ιουνίου 2029  05:22 -  Σεληνιακή Ολική στις 04º49’ Αιγόκερω
11 Ιουλίου 2029  17:51 -  Ηλιακή Μερική στις 19º37’ Καρκίνου
05 Δεκεμβρίου 2029  16:52 -  Ηλιακή Μερική στις 13º45’ Τοξότη
21 Δεκεμβρίου 2029  00:46 -  Σεληνιακή Ολική στις 29º20’ Διδύμων
01 Ιουνίου 2030  08:21 -  Ηλιακή Ετήσια στις 10º49’ Διδύμων
15 Ιουνίου 2030  20:41 -  Σεληνιακή Μερική στις 24º43’ Τοξότη
25 Νοεμβρίου 2030  08:46 -  Ηλιακή Ολική στις 03º02’ Τοξότη
10 Δεκεμβρίου 2030  00:40 -  Σεληνιακή Παρασκιάς στις 17º53’ Διδύμων

Δρ. Δημήτρης Παπέϋ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου